Posturi TvPrim planTv

[Galerie FOTO] Medika vrea să ne aducă sănătatea acasă

Medika TV, prima televiziune medicală autohtonă este recepţionată de astăzi,  22 octombrie, de către clienţii Telekom, AKTA, UPC (dar şi de cei ai altor rețele). Se adresează în egală măsură atât pacienţilor, cadrelor medicale, cât şi celor care vin în contact sau se intersectează zi de zi cu sistemul medical din România.

Grila cuprinde documentare de nutriţie, stil de viaţă sănătos, reportaje ce privesc direct sistemul de sănătate privat dar şi cel public, anchete şi sondaje de opinie. Iată câteva dintre emisiuni:

Academia de Sănătate este un show informativ bazat, în mare parte, pe interviuri cu renumiți profesori universitari din domeniul medical. Subiectele emisiunii sunt de actualitate şi sunt menite să ridice misterul asupra unor boli cu notorietate și să facă lumină în ceea ce privește actul medical de calitate. Domeniul medical este unul vast din toate punctele de vedere şi de aceea considerăm că introducerea în grila de programe a emisiunilor de acest tip este una benefică pentru telespectatori. În această emisiune telespectatorii au posibilitatea să fie informaţi direct de la cei ce sunt responsabili de actul medical. Formatul show-ului va încuraja dezbaterile, iar finalul va fi uşor de comunicat.

Doctorul zilei. Emisiunea are invitați de marcă din cadrul sistemului de sănătate din România. În cadrul celor două ediții săptămânale se vor dezbate mare parte din problemele actuale ale sistemului de sănătate din țara noastră. Aducem în fața telespectatorilor exemple pozitive şi negative din spitalele private şi de stat, cazuri deosebite, cu sincroane şi declaraţii ale principalilor responsabili din viaţa medicală românească. Sunt abordate subiecte curente care răspund preocupărilor şi problemelor telespectatorilor, precum şi necesităţilor de informare ale acestora. Emisiunea se dorește apărător al drepturilor pacienţilor şi se constituie într-o curea de transmisie între drepturile pacienţilor în interacţiune cu sistemul medical.

Jurnal de viaţă este o emisiune despre excelența în profesia de medic, cu invitați profesioniști în domeniul medical, oameni care performează în acest domeniu. Formatul show-ului este acela de infodoc având linia narativă a unei biografii. Scopul emisiunii este acela de a-i apropia pe campionii domeniului de publicul telespectator, de a prezenta momentele de inflexiune din cariera acestora, performanţele profesionale, planurile de viitor, predincţiile acestora în ceea ce priveşte noile descoperiri şi tendinţe în domeniul lor de expertiză şi activitate.

Medika+. Formatul emisiunii este unul informativ. Realizată sub eticheta TalkShow, Medika+ este o emisiune în direct cu invitați și teme actuale în domeniul medical. În cadrul producției se dezbat o varietate largă de subiecte de interes împreună cu telespectatorii MedikaTv care vor avea posibilitatea să intervină în direct, prin telefon, pentru a expune și punctul lor de vedere.

Pe şleau, cu Dr. Menci este o producție audiovizuală specializată pe nutriție și sănătate. Invitații emisiunii aduc în fața telespectatorilor aspecte importante care vor răspunde la întrebarea: Ce trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi? Acest subiect naște multe controverse în rândul publicului, deoarece în ziua de azi suntem bombardaţi cu informaţii contradictorii. Numeroasele surse de informare au făcut ca, în prezent, majoritatea oamenilor să aibă senzaţia că ştiinţa nu a obţinut încă răspunsuri clare în ceea ce priveşte cel mai important aspect al vieţii noastre: nutriţia. Invitatul permanent al emisiunii este Dr. Gheorghe Mencinicopschi, personalitate şi autoritate în domeniu.

Telemedika. O emisiune care va avea ca invitați medici cunoscuți care ne vor învăța cum să ne ferim de anumite boli, unde vor fi expuse particularitățile acestor boli, dar și discuții despre tipuri de patologii. Emisiunea TeleMedika are un scop educativ pentru a încerca să învețe telespectatorul să prevină apariția diverselor afecțiuni. Formatul permite interacţiunea directă între medicii invitaţi şi telespectatori prin intermediul telefonului şi a reţelelor sociale.

Se adaugă acestor emisiuni proprii filme documentare, realizate de case de producții mari din Europa și au avut primele difuzări pe cele mai importante canale TV din spațiul european, respectiv BBC, Deutche Welle și Euronews. Prin inserarea în grila de programe a filmelor documentare ”se dorește un plus de calitate și de informație esențială în ceea ce privește sistemul medical din țările dezvoltate”.

Staţia este un proiect al Grupului Evenimentul Românesc, care deţine mai multe operaţiuni în audiovizualul românesc, posturi de radio şi televiziuni locale şi regionale. Cu un program adresat îndeosebi telespectatorilor interesaţi de sănătate,  Medika TV își propune să devină în scurt timp o platformă de comunicare a tuturor actorilor ce îşi desfăşoară activitatea în sistemul de sănătate. Programele sale sunt axate cu prioritate pe educaţie, ştiinţă şi tehnologie, dar se vor regăsi şi informaţii şi noutăţi utile din domeniul medical.

Dorim să cultivăm în România documentarele de nişă, prin prezentarea unor producţii de excepţie realizate de cele mai mari case de producţie europene. Filme documentare, ce şi-au găsit un loc în grila marilor broadcasteri europeni, gen BBC, vor completa grila Medika TV. Avem toată convingerea că Medika TV va căpăta încrederea tuturor profesorilor, medicilor, studenţilor şi a instituţiilor care îşi vor găsi aici acea platformă de comunicare, într-o formă agregată, astfel încât dezbaterile şi informaţiile rezultate să se concretizeze într-un reper ce poate ajuta la însănătoşirea sistemului medical. Vom atrage prin producţiile şi în platourile Medika TV, mari nume ale medicinei din România, oameni cu notorietate din Sănătate, care au ceva de spus şi care pot aduce plusvaloare politicii noastre editoriale.

(Vlad Pufu, director general al Medika TV şi managerul de proiect)

 

Surse informații: comunicat de presă & medikatv.ro
Fotografii din programul postului făcute în 23 octombrie 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE