Prim planPrograme TvTvTv - Evenimente

Fug românii de Quiz Show? Dan Negru vine cu ”Jocul cuvintelor”

Ce am avut

Începutul quiz-show-lui autohton ar putea fi considerat de unii Robingo-ul lui Horia Brenciu de la televiziunea publică , asimilat de mulți drept primul concurs de cultură generală de după Revoluție (1993).

Odată cu televiziunile comerciale au apărut  apoi să fie adaptate formate internaționale, printre care:

  • ”Riști și câștigi!” cu Constantin Cotimanis, Cristi Iacob (Pro Tv, 1996-1998) – versiune la ”Jeopardy!”
  • ”Ruleta Rusească” cu Răzvan Exarhu / Florin Mihoc (TVR2, 2003-2006) – versiune la ”Russian Roulette”
  • ”Te crezi mai deştept decât un copil de clasa a 5-a?” cu  Virgil Ianţu (Prima TV) – versiune la ”Are You Smarter Than a Fifth Grader?”
  • Accepţi sau nu” cu Mihai Dobrovolschi (Prima TV, 2005)  și, mai apoi ”Da sau nu”  cu Gabriel Coveşanu (Kanal D, 2008) – versiuni ale ”Deal or No Deal”.

Am avut versiuni la ”Vrei să fi miliardar/milionar” cu Virgil Ianțu (Prima Tv) /Teo Trandafir (Kanal D) și chiar și o versiune la “Lanțul slăbiciunilor” cu Andrei Gheorghe , o versiune românească la  celebrul ”Veriga Slabă” realizat la BBC după 2000 de Anne Robinson !

Oferta radioului și televiziunii britanice publice în materie de jocuri și concursuri este însă mult mai bogată decât v-ați putea vreodată închipui. Și în alte țări europene formatul este extrem de popular. Din păcate la noi numărul acestor emisiuni este mic, multe încetându-și existența după nici 2-3 ani de la apariție. 

Ce avem

Cu ce am rămas după ce quiz-show-rile testate și pe la noi și-au încetat existența? Practic doar cu ”Câștigă România” prezentat de Virgil Ianțu la TVR 2, un format inventat la noi care se speră că va fi primit bine și pe la alții.

”Virgil Ianțu” la Câștigă România

Celelalte emisiuni de genul ”Pe Bune?” (ProTv) sunt mai degrabă de divertisment decât de testare a unor cunoștințe.

Speranțele par să vină acum de la un prezentator plecat, ca și Virgil Ianțu, din Timișoara , vedeta revelionelor din ultimele două decenii:

Dan Negru

Dan Negru ne propune ”Jocul cuvintelor”

Showul debutează chiar în Săptămâna Mare, în 20 aprilie, la Kanal D. Emisiunea ”cu și despre cuvinte, care îți pune mintea la treabă”, va putea fi urmărită de miercuri până vineri, de la 22:30, așadar, publicul va avea parte de trei doze consistente pe săptămână de gimnastică a minții, atractivă tocmai prin simplitatea ei.

Filmările au început într-un platou spectaculos, special construit pentru acest show unic, iar concurenții sunt gata să demonstreze că dețin acele calități care să le aducă râvnitele premii, dar și bucuria de a se juca cu sensurile și cuvintele, alături de unul dintre cei mai apreciați și iubiți prezentatori de televiziune din România.

“Am construit cel mai spectaculos decor de quiz din România și îl vom popula cu oamenii isteți, care nu aveau loc la TV până acum”, a spus Dan Negru.

În fiecare ediție a emisiunii, 5 concurenți se află față în față cu Dan Negru, pentru a-și testa vocabularul și spontaneitatea. Înțelegerea sensurilor şi uşurinţa de a face conexiunile potrivite sunt acele ingrediente care îi oferă oricărui participant şansa găsirii cuvântului corect. Dan Negru dă definiţia, iar concurenţii  au la dispoziție 4 minute pentru a afla 14 cuvinte, în urma definițiilor primite chiar de la prezentatorul show-ului. Efortul concurenților va fi răsplătit cu premii importante în bani, dacă aceștia reușesc să afle răspunsurile corecte.

Dan Negru la ”Jocul cuvintelor” (captură video de la ediția de debut din 20 aprilie 2022)

Sursă informații și foto pentru ”Jocul cuvintelor”: Kanal D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE