Recomandări Tv

De Paște, la Tv

Luni 20 aprilie 2020

8:00 Antena 1 – Neața cu Răzvan și Dani – Best of

9:15 TVR 1 – Un căţel norocos (Lucky Dog – SUA, 2015) – Un film pentru întreaga familie.
Lucky este căţelul răsfăţat şi inteligent al lui Travis, un tată divorţat cu doi copii. Când Travis se îndrăgosteşte de Amber, colega lui arhitectă, Lucky se trezeşte şi el amorezat până peste urechi de căţeluşa lui Amber, Amy. Toate bune şi frumoase în mica „familie”, până când intervine o ceartă între stăpânul lui şi iubita acestuia, iar cei doi căţei vor face orice pentru a împiedica despărţirea lor.

10:00 TVR 3 – Cântecul popular vine să însoțească Sărbătoarea primăverii (I).
Actrița Miruna Ionescu vă invită la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” București. Interpreți de marcă ai folclorului românesc v-au pregătit momente frumoase, de neuitat.

13:15 TVR 1 – Exclusiv în RomâniaBucovina. Popas la cel mai mare muzeu din lume dedicat ouălor „închistrite”, încondeiate.

14:30 TVR 1 – La masa de Paşti [Best of] Invitaţii Iulianei Tudor sunt îndrăgiţi interperţi ai muzicii populare româneşti alături de familiile lor: Sofia Vicoveanca, Niculina Stoican, Angela Buciu, Mariana Ionescu Căpitănescu Steliana Sima, Mariana Anghel, Liviu şi Antonela Ferche Buţiu, Cornelia şi Lupu Rednic, Ilie Medrea, Andreea Voica şi Dean Galentin, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, Maria Cârneci.

17:00 TVR 2 – România… în bucate – Uica Mihai e în căutarea unei asistente care să-l ajute la gătit. În loc de asistentă îşi găseşte un … asistent care să-l ajute să gătească mâncăruri cu urzici: musaca, garnitura de urzici şi o supă cu fidea.

17:40 TVR 2 – Primăvara amintirilor Poveşti din ISTORIA DE AUR a Televiziunii Române.

20:05 TVR 3 – Teatru tv: ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”
Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român,”debutează” pe scena teatrului Țăndărică cu această piesă scrisă pentru copii. Este un poem plin de tandrețe, candoare și sensibilitate despre prietenie, tristețe, bucurie și speranță. Când simte că soarele începe să-l topească încet, Omul de Zăpadă pleacă într-o călătorie pentru a-l ruga pe soare să-i fie milă de el.

21:00 Antena 3 – Sinteza zilei – Clanurile românești din Europa

21:10 TVR 1 – Vechi tovarăşi (Old Dogs – SUA, 2009) – Comedie cu John Travolta, Robin Williams și Kelly Preston.
Doi prieteni de-o viaţă şi parteneri de afaceri, sunt la un pas de a încheia un contract foarte avantajos, când Dan se trezeşte nevoit să aibă grijă de doi gemeni de şapte ani, care, se pare, ar fi copiii lui dintr-o veche relaţie pasageră. Cei doi burlaci, care habar n-au cum se cresc copiii, fac eforturi uriaşe să se ocupe de gemeni, dar nu reuşesc decât să declanşeze un dezastru după altul.

22:30 Pro Tv – Gunoi (Trash, 2014) Film nominalizat la Premiul BAFTA pentru un film în altă limbă decât engleza.
Când doi băieți care trăiesc printre gropile de gunoi din mahalalele orașului Rio găsesc un portofel, nu au nici cea mai mică idee că viața li se va schimba pentru totdeauna. Cei doi își dau seama că au găsit ceva cu adevărat prețios după ce își face apariția poliția și află că se oferă o recompensă generoasă pentru returnarea acelui portmoneu.
Cu: Rooney Mara, Martin Shee

22:45 TVR 1 – Discover Romania: Mânastirea Moldoviţa, județul Suceava

Marți 21 aprilie 2020

10:00 TVR 3 – Cântecul popular vine să însoțească Sărbătoarea primăverii (II).
Actrița Miruna Ionescu vă invită la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” București. Interpreți de marcă ai folclorului românesc v-au pregătit momente frumoase, de neuitat.

21:00 TVR 2 – Destine ca-n filme
Iulian Crăciun s-a născut infirm, diagnosticat cu o boală gravă – astrofie spinală musculară. darcând a absolvit facultatea, a pus bazele propriei afaceri – o firmă de IT. Este și fondatorul celei mai mari platforme educaționale alternative din România.
Barbara Panco, prima femeie instructor auto din România, care profesează și astăzi.
Vasile Teodor a avut o copilărie marcate de multiple internări, ceea ce l-a motivat, la 12 ani, să înceapă antrenamentele de arte marțiale, ocupând în 1993 locul II la Cupa României – kumite. Acesta a fost începutul unei serii mai lungi de realizări în multe alte domenii.

21:10 TVR 1 – Norocul ghinionistului (La Chevre – Franţa, Mexic, Malta, 1981) – Comedie cu Gerard Depardieu, Pierre Richard și Pedro Armendariz jr.
Detectivul particular Campana e angajat s-o găsească pe Marie, fiica unui om de afaceri bogat, care a dispărut misterios în timp ce-şi petrecea vacanţa în Mexic. Fiindcă mai multe tentative de a o recupera pe Marie au eşuat deja, un psiholog sugerează să fie trimis pe urmele tinerei – recunoscută drept o mare ghinionistă – un tip la fel de împiedicat ca şi ea, în speranţa că va pica în aceleaşi capcane.

22:10 BBC Earrth – Adevărul despre cum să rămâi în formă
(The Truth About Getting Fit)
Documentarul este o prezentare științifică inteligentă a ceea ce știm în prezent despre legătura fantastică dintre exerciții și sănătate – un ghid despre utilizarea exercițiilor fizice pentru menținerea formei fizice, fără a petrece ore în șir în ținuta specifică și chiar fără un abonament la sală.

  Mai multe recomandări de programe   pe site-urile televiziunilor: TVR 1, TVR 2, TVR 3, Trinitas Tv, Antena1 ProTv

Ce v-am recomandat zilele trecute

Sâmbătă 18 aprilie 2020

13:00 Trinitas Tv – Ceremonia de primire a Sfintei Lumini, în direct de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

18:00 Trinitas Tv – Jurnal – ediție specială transmisă în direct de la Aeroportul Internațional Henri Coandă și din Catedrala Patriarhală ce va cuprinde ceremonia de primire a Sfintei Lumini

20:10 Antena 1 –  Iisus din Nazareth (film)
Viaţa, moartea şi învierea lui Iisus din Nazaret, aşa cum sunt ele prezentate de Noul Testament. Realizat la cererea Papei Paul al VI-lea, acest film se bucurã de un real succes, fiind tradus în numeroase limbi.

20:10 TVR 2 – Baraba (Barabbas – Italia & SUA, 2012)
Dramă biblică, inspirată de romanul omonim al lui Par Lagerkvist, câștigător al premiului Nobel pentru literatură.
Când Pilat din Pont permite mulțimii să salveze un condamnat la moarte chiar în ajunul sărbătorii pascale, Iisus Hristos este cel ales și va fi răstignit. Povestea urmărește călătoria spirituală a supraviețuitorului Baraba, care ajunge să descopere atât căința, cât și adevărata putere a credinței.

În condițiile în care nu este permisă participarea directă la Slujba de înviere, vizionarea acesteia reprezintă un reper esențial în agenda credincioșilor. Ce posturi tv (și chiar radio, pe facebook!) oferă astfel de transmisiuni video?

20:30 Trinitas Tv – ”Hristos a înviat”
Dezbatere cu invitați speciali din țară și din diaspora despre exemplul și pildele Mântuitorului în contextul actual. Despre asumarea suferinței, renaștere și înviere.
Transmisiune în direct din Palatul Patriarhiei, care va continua cu transmisiunea live a Slujbei Învierii.

23:00 TVR 1 – Universul credinţeiVictor Dochia și Cristian Tabără intră în direct cu români din țară și din străinătate, preoți și credincioși de pretutindeni, care vor povesti felul în care sărbătoresc Învierea Domnului. Slujba de Înviere, în direct de la Catedrala Patriarhală, dar cu aspecte de la multe alte lăcașe de cult din țară și din lume.

23:45 Antena 1 – Slujba de Înviere, în direct de la Patriarhie – Mãdãlina Iacob, de la Iaşi – Clara Mihociu şi de la Constanţa – Andreea Filip.

23:50 Pro Tv – Slujba de Înviere, în direct de la Catedrala Patriarhală din București . Prezintă Alex Dima.

23:50 TVR Cluj – Slujba de Înviere, în direct de la Mănăstirea “Sfânta Ana” – Rohia.
23:50 TVR Iași – Slujba de Înviere, în direct de la a Catedrala Mitropolitană din Iași. Slujește IPS Teofan.
23:50 TVR Timișoara – Slujba de Înviere, în direct de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.
23:50 Radio Timișoara(!) – Slujba de Înviere, în direct de la Catedrala Mitropolitană a Timişoarei, Catedrala Arhiepiscopală a Aradului şi Catedrala Episcopală a Caransebeşului (video pe facebook)

01:10 TVR 1 – Patimile lui Hristos (The Passion of the Christ – 2004)
Cu Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern (IMDB 7,1)
Filmul nominalizat la trei premii Oscar, în regia lui Mel Gibson, descrie ultimele ore din viața pe Pământ a lui Iisus Hristos, de la trădarea sa de către Iuda, în Grădina Ghetsimani, până la răstignire.

Duminică 19 aprilie 2020

12:00 TVR 1 Slujba celei de-a Doua Învieri, în direct de la Catedrala Patriarhală. Prezintă Corneliu Vlad Matache.
12:00 Radio Timișoara – Slujba celei de-a doua Învieri, în direct de la Catedrala Mitropolitană a Timişoarei (video pe facebook)
13:00 TVR 2 Gala umorului – include momentele “Cum dai mielul?” (1994), “A venit iepuraşul” (1997), “Curcan pentru export” (2002) – cu Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Tamara Buciuceanu, Dem Radulescu, George Ivaşcu, Mirela Rizea, Eugenia Serban, Amza Pellea, Draga Olteanu-Matei şi Dem Radulescu
14:00 Pro Tv – Miracole din Paradis. Film
14.30 TVR 1 Politică şi delicateţuri – Mircea Dinescu a invitat de Paște o familie de artişti: Matilda Pascal-Cojocăriţa şi soțul său, Ştefan Cigu
15:00 Trinitas Tv – Concert de pricesne Paula Seling

16:30 TVR 3 – Petrecere la zi de sărbătoare – cu Sofia Vicoveanca, Sava Negrean Brudașcu, Grupul folcloric ”Rapsozii Oltului”, Ansamblurile folclorice: ”Doina Gorjului” și mulți alții.

17.30 TVR 1 Frumoasa şi Bestia (BEAUTY AND THE BEAST – SUA, 1991) – film de animație în regia lui Gary Trousdale și Kirk Wise. Producția a fost laureată cu două premii Oscar, pentru coloană sonoră şi pentru cea mai bună melodie – ”Beauty and the Beast”

18:00 Pro Tv –Athos , un munte de credință – reportaj – documentar

https://www.facebook.com/RoTeIubesc/videos/224541002136377/

20:00 Pro Tv – Titanic (Titanic – SUA, 1997) Regia: James Cameron
Film distins cu 11 premii Oscar ( IMDB – 7.8 )
Rose DeWitt Bukater, interpretată de Kate Winslet, o americancă de 17 ani, din clasa superioară se îndrăgostește de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson, interpretat de Leonardo DiCaprio. Frumoasă poveste de dragoste continuă cu drama scufundării marelui vas de pasageri.

20:00 Antena 1 – Asia Express, etapa finală.

22:00 TVR 2 – Gala umorului

21:00 Antena 3 – Sinteza zilei – Mihai Gâdea, față în față cu eroii și pacienții. Secretul medicilor din spitalul minune -”Victor Babeș” Timișoara

23:00 Pro Tv – Tăcere (Silence – SUA, 2016).
Film cu Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver (IMDB – 7,1)
Mult așteptatul film despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese, „Silence” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut şi pentru a răspândi creştinismul.

23:10 TVR 1 Michel Vaillant (Franţa, 2003) – Un film care ne aduce în lumea piloților de curse, inspirat de banda desenată cu acelaşi nume, creată de Jean şi Philippe Graton, poartă semnătura regizorului Louis-Pascal Couvelaire și a celebrului scenarist Luc Besson.

Sursa de informații și fotografii: site-urile și paginile de facebook ale televiziunilor și radiourilor, cinemagia. Orele de difuzare sunt cele trecute în surse/aproximate.

Vizionare plăcută!

Sărbători liniștite și
Lumină în suflete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE