Programe TvRecomandări TvTv

Programe Tv la Centenar

Principalele posturi transmit la aniversarea a 100 de  ani de la Marea Unire paradele militare, dar și emisiuni speciale dedicate evenimentului.

Paradele militare de la București și Alba Iulia, emisiuni informative reunite sub sloganul #EuSuntRomânia, secvenţe unice din Arhiva de Aur, spectacole de folclor, cea mai frumoasă muzică românească se regăsesc în programele TVR. Televiziunea publică este broadcaster oficial al paradelor, celelalte televiziuni preiau imagini de la cele peste 20 de camere folosite de TVR (evident putând adăuga imagini proprii, din studio sau cu invitați).
După Telejurnal la TVR 1  este transmisă o ediție specială a emisiunii Provocarea starurilor (21:15). La TVR2 MEMORIALUL DURERII  este difuzat episodul CAUZA ROMÂNIEI LA CONFERINȚA DE PACE DE LA PARIS (16.00) , iar Virgil Ianțu prezintă (după ora 20:10) CÂŞTIGĂ ROMÂNIA 100 !”  – o ediţie specială în care vor răspunde întrebărilor lui Virgil Ianțu şase vedetele: Ana Ularu și Narcis Răducan, care vor concura pentru Țara Românească, Andreea Marin și Ovidiu Lipan Ţandărică, care vor reprezenta Moldova și Călin Goia şi Vasile Stângă, reprezentanții Transilvaniei. Pentru că este 1 Decembrie, fiecare pupitru va reprezenta câte o zonă istorică, iar răspunsurile corecte vor aduce bani pentru câte o cauză umanitară din zona pe care invitaţii o reprezintă.

 

Marius Pancu deschide programul special de Centenar la Digi24 cu știrile dimineții. La ora 9:00 Cosmin Prelipceanu și invitații săiprefațează momentele cheie ale festivităților dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și fac bilanțul principalelor teme ale anului centenar. Un ceas mai târziu, Cosmin Prelipceanuprezintă cea mai mare paradă militară din istoria României, de la Arcul de Triumf.  Claudiu Pândaru și Florin Negruțiuîl aduc În fața ta, de la ora 13:30, pe sociologul Dan Petre într-o discuție despre România următorului Centenar. La ora 15:00, mergem cu Cătălin Nunu la festivitățile de la Alba Iulia, unde și-au anunțat prezența Familia Regală a României, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală Principele Radu. La ceas de seară, Teodora Tompea traversează Bucureștiului luminat de sărbatoare cu o cursă specială. Digi24 transmite, simultan, din marile orașe ale țării emoțiile și dorințele românilor la 100 de ani de la Marea Unire. Încheiem o zi plină de evenimente cu filmul care vorbește despre drama și onoarea de a fi român, “Pădurea spânzuraților”, care inaugurează noul ciclu de filme românești CinemaTePeca prezentate de Cristian-Tudor Popescu (vă mai amintiți poate și de ciclul CineTePrinde).

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, PRO TV sărbătorește 23 ani de existență în casele celor care se reinventează în fiecare zi și îndrăznesc să facă din ziua de mâine una mai bună. Celor care au libertatea și curajul de a-și trăi visurile nu ca un simplu îndemn, ci o întreagă stare de spirit. Știrile PRO TV, concertul Andra „Tradițional” (13:00), Vorbește lumea (14:30), La Măruță (16:00), Ce spun românii (17:00), Maria, inima României (18:00) și Vocea României ((20:30) sunt producțiile cu un conținut special gândit pentru această zi. De al ora 23:00 poate fi vizionat filmul românesc Două lozuri.

Conform producătorului John Florescu, documentarul Maria, inima României va face lumină și în viața sentimentală a Reginei: ”În aceste jurnale, este foarte clar pentru cine a avut anumite afecțiuni, chiar dacă anumite persoane neagă acest lucru. Veți vedea în film, nu vreau să vă zic dinainte, cum am putut dovedi acest lucru. Nu era ceva neobișnuit pentru acea perioadă.”.

Antena 1 a anunțat în program că transmite parada din Capitală, într-o Ediție specială Observator. După 12 dedică programe celor mici, oferindu-le două filme:  Paddington și , de la  14:00,  Albă ca Zăpada și cei șapte piticii. Seara, de la 20:00, este difuzată o ediție specială a emisiunii Te cunosc de undeva


La mulți ani, România!

Sursă foto și informații: siteurile posturilor menționate și comunicate de presă ale acestora

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE